Digitaal factureren kan Nederland ruim een miljard euro besparen

De Nederlands overheid zou maar liefst 1,2 miljard euro per jaar kunnen besparen door het verplicht stellen van digitaal factureren. Zo is gebleken uit het onlangs verschenen onderzoek van Billentis. Dit rapport verschijnt jaarlijks en doet onderzoek naar E-invoicing (E-factureren).

Naar verwachting worden er over het kalenderjaar 2015 wereldwijd maar liefst 500 miljard facturen verzonden. Van deze 500 miljard facturen worden er ‘slechts’ 42 miljard online verstuurd. In het digitale  tijdperk waarin we nu leven is dit vrij opmerkelijk te noemen. Hierdoor zijn op dat gebied nog veel veranderingen en dus besparingen mogelijk.

Een aantal Europese overheden heeft reeds maatregelen genomen, waaronder de Deense en de Italiaanse overheid. De Deense publieke sector is sinds 2005 namelijk al verplicht om online te factureren. Door papierloos te factureren bespaart het bedrijfsleven in Denemarken 50 miljoen euro per jaar en de belastinginstanties maar liefst 150 miljoen euro per jaar. De Italianen hebben een eigen online factureringssysteem opgezet wat voor een besparing zorgt van ruim drie miljard euro.

Starten met online factureren

Als ondernemer kan jij ook je steentje bijdragen aan de besparingen. Niet alleen voor de overheid, maar ook voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn de besparingen van toepassing. E-facturatie bespaart niet alleen tijd en geld, maar het is tevens een goed hulpmiddel om onjuiste informatie op facturen snel op te lossen. Het gebeurt nog regelmatig dat onjuiste facturen verstuurd worden wat vervolgens weer leidt tot betalingsachterstanden. Met Profifact kun je al heel eenvoudig en snel digitaal factureren en heb je goed inzicht in alle posten. Probeer het gratis en/of neem bij vragen contact op met ons (088-2272727 of info@profifact.nl)

Interessante links

Geïnteresseerd in het volledige onderzoeksrapport? Download het Billentis Report dan hier.

Aanmelden voor een proefperiode van Profifact doe je hier.

Digitaal factureren voorkomt ook factuurfraude. Lees onze eerdere blog hierover.

Deel dit artikel met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geen reacties

Laat een reactie achter: