Bedrijven betalen facturen sneller

Steeds meer bedrijven betalen facturen sneller, zo viel gisteren, 7 september 2015, te lezen op diverse nieuwssites. Uit economisch onderzoek van Graydon is namelijk gebleken dat openstaande facturen door bedrijven na 42,5 dagen betaald zijn. Deze cijfers zijn gebaseerd op het tweede kwartaal van 2015, wat resulteerde in een “stiptheidsrecord”.

Graydon berekent overigens al dertien jaar de snelheid waarmee facturen betaald worden. Ter vergelijking; vijf jaar geleden, in het derde kwartaal van 2010, werd er na 46,4 dagen voldaan aan openstaande facturen.

Betaalgedrag

Grote reden voor het sneller betalen van openstaande facturen is volgens Graydon het vertrouwen wat steeds meer toeneemt bij ondernemers door een economie die meer aantrekt. Voor veel ondernemers leidt het betaalgedrag van bedrijven al langer tot frustratie. Ondernemers kunnen namelijk in de problemen komen wanneer openstaande facturen niet sneller betaald worden.

Bedrijven welke het allersnelst betalen bevinden zich in de zakelijke dienstverlening. Daar ligt het gemiddelde op 38,7 dagen. De zakelijke dienstverlening wordt gevolgd door bedrijven in de tuin- en landbouw, telecom en IT. De overheid, chemie en de transportsector blijven erg traag. Met name bij de overheid duurde het 48 dagen voordat leveranciers werden betaald.

Wil jij weten hoe jij je facturen nog sneller betaald kan krijgen? Lees dan onze blog “Hoe krijg ik mijn facturen betaald?”

Deel dit artikel met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geen reacties

Laat een reactie achter: