Diverse kleine updates doorgevoerd in Profifact

Bij Profifact voeren wij constant kleine updates door in ons factureringsprogramma. Dit alles om het gemak voor jou als gebruiker te vergroten. Grote updates hebben wij altijd naar buiten gebracht richting onze klanten door middel van een blog of het updaten van onze pagina met de release notes. Bij kleine updates hebben wij dit nog niet eerder gedaan. Via deze manier laten wij je daarom graag zien welke kleine updates wij de laatste weken hebben doorgevoerd.

Kleine updates ontstaan enerzijds door de gesprekken met klanten die via onze gratis helpdesk plaatsvinden, anderzijds door eigen waarnemingen van mij of mijn collega’s. Zo proberen wij richting onze klanten, waar mogelijk, aan hun punten te voldoen.

De volgende kleine updates zijn doorgevoerd na de laatste grote update van 3 februari 2016.

1. Bedrijfsnaam invoeren aangepast

Het invoeren van nieuwe klantgegevens wilde wel eens voor verwarring zorgen. Omdat er in het invoerveld “Naam”: “(Bedrijfs)naam” stond vermeld, was het niet voor iedereen even duidelijk dat hier ook prima een naam van een particulier kon komen te staan. Mede daarom hebben wij de tekst veranderd van “(Bedrijfs)naam” naar  “Naam bedrijf of particulier”.

Klantnaam is aangepast

2. Diverse updates voor browser Safari

Werk je net als vele andere Profifact gebruikers met Safari? Dan komt dit je misschien bekend voor. In Safari hebben wij namelijk een bug opgelost waarmee het downloaden van facturen als PDF bestand niet altijd goed ging. Daarnaast zijn er in de lay-out aanpassingen gedaan waardoor het geheel overzichtelijker is geworden.

3. Klantnummers toevoegen in sjablonen

Bij de grote update van 3 februari 2016 is er een update gedaan waardoor klantnummers nu gekoppeld kunnen worden aan klanten. Om deze straks ook terug te laten komen in je factuursjabloon is de expressie {klant.kenmerk}  toegevoegd.  Wanneer je deze expressie nu invoert op een plek naar keuze in het sjabloon, dan wordt het klantnummer voortaan automatisch geladen.

4. Probleem met regeleinden opgelost

Per factuur, offerte of klant heb je de mogelijkheid om opmerkingen toe te voegen. Wanneer je deze opmerkingen terug wilde laten komen op je facturen en je had in je opmerking gebruikt gemaakt van regeleinden (door middel van de Enter toets), dan werd de regeleinden niet overgenomen op het sjabloon. Met deze update is dat wel het geval en wordt de tekst net zo weergegeven zoals jij hem in hebt gevoerd.

5. Laadsnelheid geoptimaliseerd

Heb jij veel facturen gemaakt in Profifact? Dan heb je kunnen ervaren dat de laadsnelheid van de overzichtspagina niet heel erg hoog lag. Het kon soms twee tot drie seconden duren voordat alle facturen werden weergeven. Dit probleem is nu ook opgelost waardoor de laadtijd van de pagina miniem is.

6. Kopie maken van een niet-opgeslagen factuur

Voorheen was het alleen mogelijk om een kopie te maken van een factuur die je had opgeslagen of die al definitief was. Deze update maakt het mogelijk om direct een kopie te maken van een nieuwe factuur zonder dat je deze al hebt opgeslagen. Wanneer je een kopie maakt van deze nieuwe factuur zorgt Profifact ervoor dat de factuur ook meteen wordt opgeslagen.

Dit waren enkele kleine updates die wij de laatste tijd hebben doorgevoerd. Loop jij nou zelf ook tegen vervelende dingen of heb je enkele goede tips om ons pakket te verbeteren? Neem dan contact op met onze helpdesk. Deze is te bereiken op telefoonnummer 088-2272727 of per e-mail via support@profifact.nl.

Deel dit artikel met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geen reacties

Laat een reactie achter: