De bedrijfsgegevens invoeren

Verplichte bedrijfsgegevens op jouw facturen

Een van de belangrijkste onderdelen van een factuur is het invoeren van de bedrijfsgegevens. Immers, degene die de factuur ontvangt moet wel weten van wie de factuur afkomstig is. In de wet is vastgesteld welke gegevens je minimaal op de factuur moet vermelden. Zo moet onder andere het btw-nummer, bedrijfsnaam, adres en het nummer van de Kamer van Koophandel vermeld worden op de factuur.

De gegevens invoeren in Profifact

Met Profifact voer je de bedrijfsgegevens eenvoudig in. Je klikt in het menu op Mijn instellingen en vervolgens kies je voor bedrijfsgegevens. Er verschijnt dan een menu op je beeldscherm waarop alle wettelijke bedrijfsgegevens ingevuld kunnen worden. De gegevens met een sterretje zijn verplicht om in te vullen.

Andere belangrijke onderdelen

Er zijn naast de standaard NAW-gegevens op een factuur een aantal belangrijke onderdelen die dienen te worden ingevuld. Dit zijn het KVK-nummer en het btw-nummer.

Het KVK-nummer

Als je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel dan dien je het nummer verplicht te vermelden op je verkoopfacturen. Een KvK-nummer bestaat uit 8 cijfers.
Je kunt je KvK-nummer opzoeken in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Het BTW-nummer

Het BTW-nummer bestaat uit:

  • de landcode NL
  • een fiscaal nummer of burgerservicenummer/sofinummer
  • een toevoeging van 3 posities: B01 t/m B99

Een BTW-nummer heeft 14 tekens en ziet er bijvoorbeeld zo uit: NL001234567B01.

Deel dit artikel met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geen reacties

Laat een reactie achter: