De facturatieinstellingen

In deze blog behandelen we een aantal onderdelen van de facturatie instellingen in Profifact. Hierin komen een aantal belangrijke onderdelen in naar voren zoals het eerste factuurnummer en de betalingstermijn.

Facturatie instellingen

De facturatie instellingen in Profifact

Eerste factuurnummer

Je kunt eenmalig instellen met welk factuurnummer je wilt starten. Je kunt dus ook halverwege het jaar Profifact gaan gebruiken voor je verkoopfacturen. Profifact telt automatisch door vanaf dit factuurnummer. Daarmee voldoe je aan de eis die de Belastingdienst stelt omtrent opeenvolgende factuurnummers.

Je hebt ook geen last meer van dubbel gebruikte factuurnummers. Dankzij de automatische doornummering van Profifact.

Betalingstermijn in dagen

Hier kun je de betalingstermijn in dagen bepalen, deze wordt dan automatisch op de factuur vermeld. Ook wordt de betaaltermijn gebruikt voor het overzicht van openstaande betalingen die weergegeven staat op het dashboard. Facturen waarvan de betaaltermijn is verstreken worden met een rode kleur op het dashboard weergegeven. Standaard staat de betalingstermijn ingesteld op 14 dagen. Hetzelfde principe geldt voor het instellen van de geldigheidsduur van de offertes welke je verstuurt.

Bedragen invoeren inclusief of exclusief btw

Je kunt instellen op welke manier je de bedragen wilt invoeren. Deze instelling kan op elk moment gewijzigd worden. Het heeft geen gevolgen voor facturen die al zijn gemaakt.

Profifact geeft twee opties om de bedragen in te voeren:

    • Bedragen inclusief btw:

Bij invoer inclusief btw, haalt Profifact het BTW bedrag “uit” het het ingevoerde bedrag
Voorbeeld bij 21% btw-tarief: € 100,00 = € 17,36 btw

Bedragen inclusief BTW

Bedragen inclusief BTW

    • Bedragen exclusief btw:

Bij invoer exclusief btw, komt het btw bedrag “bovenop” het ingevoerde bedrag.
Voorbeeld bij 21% btw-tarief: € 100,00 = € 21,00 btw

Bedragen exclusief BTW

Bedragen exclusief BTW

Standaardsjabloon facturen en offertes

Onder ‘Mijn instellingen’ is het ook mogelijk om je eigen sjablonen voor facturen en offertes te ontwikkelen. Nadat je een eigen sjabloon hebt gemaakt kun je met deze instelling ervoor kiezen om je sjabloon als standaardsjabloon in te stellen.

Btw-aangifte tijdvak

Bij deze optie kun je aanvinken hoe vaak je jaarlijks btw-aangifte dient te doen. Op basis van deze instellingen wordt het btw-overzicht op je Profifact dashboard berekend.

Als je vervolgens linksonder op de oranje button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt zijn alle ingevulde facturatie instellingen opgeslagen.

Deel dit artikel met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geen reacties

Laat een reactie achter: